SGM Light A/S

Støvreducerende indeklimaløsning

SGM Light A/S

SGM Light A/S 2048 852 EnergySolution A/S
Støvreducerende indeklimaløsning

EnergySolutions håndtering af projektet har spillet hele vejen, og samarbejdet har været rigtig godt. Vi er glade for vores nye intelligente indeklimaanlæg, der bare kører af sig selv – det kan virkelig mærkes på arbejdsmiljøet og produktionen.

– Ulrik Jakobsen, COO ved SGM Light A/S

 

Udgangspunkt:

SGM Light producerer underholdningsbelysning, som de eksporterer til store dele af verden. De er specialiseret i vedligeholdelsesfrie LED-løsninger til koncerter, events og bygninger. Virksomheden, som ligger i Aarhus V, ønskede at reducere mængden af støv i produktionslokalerne samt forbedre indeklimaet. De efterspurgte et 360°-projekt.

Udfordring:

SGM Light oplevede udfordringer med støv i virksomhedens produktionslokaler. Med risiko for, at støvet ville skade elektronikken og lampernes linser, var der behov for at finde en løsning. Støvet kom flere steder fra, men grundet manglende ventilation, og dermed høje temperaturer i lokalerne om sommeren, åbnede man typisk døre og vinduer for at få frisk kølig luft ind igennem lokalerne. Dette bidrog væsentligt til støvproblematikken. På baggrund af relevante undersøgelser af produktionslokalerne udarbejdede EnergySolution et beslutningsgrundlag med forslag til optimering af fabrikslayout, ventilation, temperatur i lokalet, luftfugtighed og rengøring.

Projektet:

SGM Light fik installeret et ventilationsanlæg med indbygget varme- og køleflade, hvilket sikrer et langt bedre og mere stabilt indeklima året rundt. Det nye anlæg bidrager til effektiv ventilation med udsugning og indblæsning af frisk luft udefra. Ved de største varmekilder i lokalet, testområdet for lamperne, blev der placeret centraludsugning. Krydsvekslere sikrer en effektiv genanvendelse af varmen. Samtidig sørger filtre i ventilationsanlægget for, at der ikke kan komme støv ind i lokalet. Varme- og kølefladerne indstilles efter behov, så lokalerne kan have den samme temperatur året rundt. Et køleanlæg sikrer, at SGM Light i sommerperioderne kan holde temperaturen nede samtidig med, der kommer frisk luft ind udefra. Den friske
luft indblæses via vaskbare tekstilposer, placeret under hensyn til fabrikslayout og personale.

Det fik SGM Light:

 • 360°-projekt med bl.a. projektledelse og håndtering af kommunal sagsbehandling
 • Løst den støvproblematik, der udfordrede lampeproduktionen
 • Ventilationsanlæg med krydsveksler, køle- og varmeflader
 • Udsugning ved intern varmebelastning
 • Stabilt og kontrolleret indeklima året rundt
 • Forbedret arbejdsmiljø
 • Skræddersyet styringsløsning af nyt anlæg


Oplever I lignende problemstillinger

Ønsker I også at optimere jeres indeklima og/eller produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov. Vi tilbyder alt fra generel rådgivning ift. energi- og procesoptimeringer til 360°-projekter.

Hvad er et 360°-projekt ved EnergySolution?:

Vi håndterer hele processen og påtager os al ansvaret. Vi har ingeniører og programmører in-house, hvilket gør det muligt at forestå den indledende udarbejdelse af beslutningsgrundlag, hele projekteringen, levering af al udstyret, og alt derimellem. Vi indgår kontrakter med underleverandører, håndterer fakturaer, styrer projektet og udfører alle relevante opgaver frem til den færdig aflevering – som altid er kvalitetssikret.

 

   TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail