HKScan

Automation & styring

HKScan

HKScan 2560 1067 EnergySolution A/S
Automation og styring

 

Udgangspunkt:

HKScan er en af Nordens førende slagteri- og fødevarevirksomhed. HKScan Denmark ligger i Vinderup. Fødevarevirksomheden ønskede at energioptimere sin produktion samt reducere energiforbruget.

Udfordring:

En varmepumpe skulle installeres og behovet for naturgas skulle reduceres. EnergySolution Automation blev hyret til at lave ny styring af vandpumpe og brugsvandskreds.

Projektet:

Med løsningen har HKScan fået samlet al styring og kontrol ét sted. Herfra kan de bl.a. finde fejl. Vi fik lavet en automationsløsning som sørgede for følgende: Brugsvandssystemet og varmepumpen opsamler nu overskudsvarme fra produktionens eksisterende køleanlæg. Varmepumpen, som blev indbygget i det eksisterende brugsvandssystem, gør, at brugsvandet opvarmes til det ønskede set-punkt. Produktionens vandtanke lagrer og genbruger effektivt og dynamisk varmeenergi.
Et brugervenligt HMI-interface – en visuel styringsskærm – sørger for kommunikationen mellem operatører og system. Via en touchskærm kan temperatur, vandtanke og varmepumpe kontrolleres. Styringsskærmen og softwaren blev tilpasset HKScans eksisterende SCADA-kontrol og styringssystem, der overvåger, styrer og indsamler data fra hele produktionen.

Det fik HKScan:

 • Opnåede ønsket mål om energioptimering
 • Skræddersyet og brugervenlig el-tavle med Siemens PLC-styring, HMI-interface og SCADA-interface
 • Èn samlet og komplet styringsløsning
 • Effektivt og optimalt styringssystem gennem programmering, tests, idriftsættelse og verificering

Projektets udbytte i tal:

 • Naturgasforbruget blev reduceret væsentligt
 • 90% af varmebehovet blev dækket internt

Oplever I lignende problemstillinger

Ønsker I også at energi- og procesoptimere jeres produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres ønsker, muligheder og behov.

   TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail