Forside / Befugtning

Befugtning

Forskellige typer af befugtning vinder mere og mere frem i produktionslokalerne. Befugtning ved forstøvning af vand i lokalet bruges typisk til køling, som alternativ til dyr mekanisk køling, men også i produktioner, hvor statisk elektricitet er en udfordring for kvalitet og produktivitet.

Befugtning som køling og samspil med andre teknologier

Ved etablering af befugtning er det kritisk, at befugtning tænkes sammen med ventilations- og varme-/kølesystemer. Samspillet mellem de forskellige teknologier er nødvendig for at sikre den mest energieffektive opretholdelse af indeklimaparametrene. Der er ofte god driftsøkonomi i at kombinere ventilation og direkte befugtning (adiabatisk køling) i produktionslokaler med høj intern varmebelastning. Her forstøves vand direkte i enheder i produktionslokalet og sørger derved for køling af luften i lokalet.

Statisk elektricitet

Ved fx elektronik eller plastproduktion er der typisk et krav om en minimumsluftfugtighed for at undgå statisk elektricitet. Statisk elektricitet i og omkring maskinerne og produkterne øger i nogle tilfælde fejlraten markant, og det er derfor kritisk at have kontrol over produktionslokalets luftfugtighed.

Vores erfaring

EnergySolution har udført projekter med befugtning hos både elektronikproducenter og plastproducenter, hvor både indeklima, køl og statisk elektricitet har været udfordringer. Vi samarbejder med de bedste og mest erfarne i branchen og er altid i stand til at afdække, om befugtning kan være en mulig løsning på en given udfordring.


Mød vores hold af  TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail