BioMar

Energisyn
Case BioMar

BioMar

BioMar 2480 887 EnergySolution A/S
Energisyn

Vores udgifter til energisynet var hurtigt betalt hjem. Selvom det startede som et myndighedskrav, er vi i dag glade for den klarhed energisynet har givet os i forhold til potentialerne for energioptimering og prioriteringen af indsatser.

– Peter Raaby Skou, Supply Chain Manager ved Biomar A/S

 

UDGANGSPUNKT:

BioMar er verdens førende inden for højt ydende fiskefoder til mere end 45 forskellige fiske- og rejearter. Virksomheden har flere fabrikker i Europa, Sydamerika og Asien. På grund af virksomhedens størrelse er BioMar omfattet EU’s krav om energisyn i store virksomheder.

UDFORDRING:

BioMar kontaktede EnergySolution for at få foretaget et professionelt energisyn. Fokus var at få synliggjort virksomhedens potentialer for energibesparelser fordelt på konkrete energispareprojekter med fordelagtig ROI.

PROJEKTET:

Energisynet viste, hvilke dele af BioMars produktion, der forbrugte naturgas og el, samt hvor meget, der blev forbrugt. Dermed blev det væsentligt lettere for BioMar at målrette sit energisparearbejde dér, hvor det gav bedst økonomisk mening.

 

Samtidig resulterede energisynet i en række specifikke projekter, der kunne give potentielle besparelser. Blandt andet blev det belyst, hvordan en optimering af dampproduktionen samt tørrelinjen kunne realisere en betydelig energibesparelse.

 

Desuden opdagede man, at alt procesvandet brugt i dampkedlen blev regnet som sanitetsvand, hvormed det fejlagtigt var afregnet med afledningsafgift.

 

Efter energisynet har BioMar arbejdet videre med flere af de konkrete projektforslag. De er bla. ved at ombygge tørrelinjen fra damptørring til direkte tørring med gas, hvilket kan udløse store energibesparelser.

 

Selve energisynet betalte sig hjem alene ved korrektion af betalt afledningsafgift af vandforbruget.

DÉT FIK BIOMAR:

 • Overblik over sit energisparearbejde
 • Afdækket konkrete energispareprojekter
 • Sikret, at lovkrav blev overholdt
 • Fordelagtig ROI
 • Energioptimeret drift
 • Kortlagt energiforbrug

PROJEKTETS UDBYTTE I TAL:

 • BioMar fik belyst specifikke besparelsesforslag, der potentielt kunne reducere virksomhedens energiforbrug med 31 procent
 • Korrektionen af betalt afledningsafgift betalte energisynet hjem

OPLEVER I LIGNENDE PROBLEMSTILLINGER?

Ønsker I et professionelt energisyn af jeres produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.  TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail