JSB Group A/S

Energisyn

JSB Group A/S

JSB Group A/S 2551 1064 EnergySolution A/S
Energisyn

Samarbejdet med EnergySolution har været godt og professionelt. De har taget vores ønske om meget konkrete bud på optimeringsløsninger seriøst og leveret en brugbar energisynsrapport, der lever op til dette. Energisynet har helt konkret vist os, hvor og hvordan vi
kan spare energi – og mange af optimeringerne kunne vi hurtigt gå i gang med.

– Tina Croft Mygind, Quality Manager ved JSB Group A/S

 

Udgangspunkt:

JSB Group A/S (herefter JSB) i Ringkøbing producerer komponenter til vindmølleindustrien. De er Europas førende leverandør og en af få producenter i verden indenfor området. JSB er omfattet af EU’s krav om energisyn.

Udfordring:

JSB kontaktede EnergySolution for at få foretaget det lovpligtige energisyn. Udover ambitionen om at leve op til lovgivning, ønskede JSB, at samarbejdet med EnergySolution skulle munde ud i et fremadrettet øget fokus på energibesparende indsatser.

Projektet:

EnergySolution leverede et energisyn iht. DS/EN 16247. Det betød i praksis, at vi, efter de indledende møder, begyndte at analysere og kortlægge JSB’s energiforbrug. Efter analysen og kortlægningen identificerede vi de konkrete og realistiske forbedringsmuligheder, der var oplagte for JSB ift. virksomhedens behov, muligheder og ønsker. Vi fokuserede bl.a. på hvilke muligheder, der var for at genanvende og optimere eksisterende anlæg. Af konkrete besparelsesprojekter præsenterede EnergySolution otte løsninger indenfor bl.a.:

• øget varmegenvinding
• optimering af vakuumsystem
• optimeret ventilation og udsugning
• optimeret afkøling, isolering, befugtning og styring af belysning

JSB har valgt at starte med at optimere sit vakuumsystem, da det bruger meget energi. Samtidig kan en optimering af systemet også medføre bedre arbejdsmiljø ift. støj. EnergySolution arbejder nu derfor videre med dette projekt i samarbejde med JSB.

Det fik JSB:

 • Energisyn iht. DS/EN 16247
 • Otte konkrete og realistiske projekter
 • Overskuelig energisynsrapport med dokumenteret energiforbrug, konkrete projektforslag og grafikker

Projektets udbytte i tal:

 • Besparelsespotentialer på anslået: 439.985 kWh/år = 9,3% af det samlede energiforbrug

Oplever I lignende problemstillinger

Ønsker I også et energisyn, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres ønsker, muligheder og behov.

   TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail