Har I styr på vandet? Gør verdensmål til jeres mål

Vi skal alle genbruge og genanvende så meget vand som muligt – derfor handler denne artikel om, hvordan virksomheder helt konkret kan arbejde hen mod FN’s Verdensmål #6.4

Danske industrivirksomheder står i dag for 1/3 af Danmarks samlede vandforbrug. Vand er unægtelig en afgørende ressource, når der skal leves op til høje krav om rengøring, nedkøling, eller når der produceres emballage.

Ifølge Miljø- og fødevareministeriet er de mest oplagte til at tage imod genbrugt vand fra industrien andre virksomheder. Den form for genbrug er kun miljørigtig, den sparer også virksomheder for store summer penge, fordi de kan undlade at benytte almindeligt drikkevand. Det kaldes industrisymbiose, når virksomheder genbruger hinandens vand på kryds og tværs, og det er én af vejene hen mod verdensmål #6.4.

Undersøg hvor og hvordan I forbruger jeres vand 
I EnergySolution gør vi det muligt for vores kunder at få et grundigt overblik over deres vandforbrug. Det gør vi ved hjælp af målinger og analyser, der viser vandets vej gennem alle processer. Ved hjælp af it-systemer omsætter vi tal til visuelle kort, så vi sammen med vores kunder bedre kan forstå vandforbruget.

Få undersøgt følgende ift. Verdensmål #6.4:

 • Spilder I vand uden at vide det? Vi oplever jævnligt, at vores målinger og analyser afdækker skjult vandspild i produktioner. Skjult vandspild, som kan koste virksomheder mange penge i længden.
 • Kan I eller andre virksomheder genbruge eller genanvende vand mere optimalt?
 • Kan I indgå i en industrisymbiose?
 • Kan I bruge mindre vand? Har I f.eks. processer, der bruger unødvendigt meget vand?
 • Findes der alternative processer, der gør det samme, men som ikke bruger vand?

Vores tekniske rådgivere og programmører skaber hver dag profitable og innovative optimeringsprojekter indenfor energi, miljø og produktion. Derfor er vi altid opdateret og kan præsentere de løsninger, der gør det muligt at spare, genbruge eller genanvende vand mest optimalt.

Resultaterne skal måles, fejres og vises frem 
Med gode resultater i hånden kan I styrke jeres CSR-profil. Ift. delmål #6.4 skal I kunne vise, hvordan I over tid formår at forbruge jeres vand mere effektivt.

Verdensmål #6 handler overordnet om, at vi alle skal forvalte verdens vandressourcer på den mest bæredygtige måde. Vi er godt med i Danmark! Men fordi der hele tiden kommer nye smarte teknologier, skal vi være åbne og nysgerrige på mulighederne for at optimere den måde vi forbruger vand på – vi kan og skal fortsat være foregangsland på området.

Kan I ikke gøre mere internt, kan I altid vælge at støtte organisationer og projekter, der giver vand til fattige områder eller laver borehuller, installerer vandrør og pumper og træner lokalsamfund i vedligeholdelse af vandforsyningsanlæg.

I kan også deltage i netværk, der arbejder med systematisk implementering af verdensmålene. EnergySolution er f.eks. del af ‘Netværk for verdensmål og strategi’, som er for medlemsvirksomheder i Dansk Industri.

Kilder: vandetsvej.dkMiljø- og fødevareministeriet Verdensmålene.dkVerdensbedstenyheder.dk  TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail