Holstebro Minkfodercentral

Opfyldelse af energisparemål

Holstebro Minkfodercentral

Holstebro Minkfodercentral 2551 1058 EnergySolution A/S
Procesoptimering & automation

Vi har sparet rigtig rigtig mange penge. Vores styresystemer er nu programmeret, så tingene kører helt optimalt. Vi har ændret vores procedurer rigtig meget, uden det har udløst mere arbejde.

– Orla Nielsen, Teknisk chef ved Holstebro Minkfodercentral

 

UDGANGSPUNKT:

Holstebro Minkfodercentral producerer i omegnen af 100.000 tons minkfoder årligt, som leveres til mere end 130 avlere. Fodercentralen ønskede at nedbringe energiudgifterne på sine frostlagre.

UDFORDRING:

Frostlagrene brugte 130.000-140.000 kWh pr./md. Fordi Holstebro Minkfodercentral ønskede at spare energi og penge samt reducere CO2 udledningen, blev opgaven at finde ud af, hvordan målsætningen kunne nås.

PROJEKTET:

Ved at undersøge fodercentralens proceslinje opdagede vi, at køleanlægget kørte uhensigtsmæssigt meget. Dermed blev der brugt langt mere energi end nødvendigt. Derfor programmerede vi nyt software til anlæggets styresystem.

Det nye styresystem gjorde det muligt at mindske antallet af gange, hvor køleanlægget startede og stoppede på en dag. Dette blev gjort ved hjælp af vejrkompensering, så kondensatortrykket blev tilpasset det aktuelle behov ud fra temperaturen udenfor. Derudover fik kompresseranlægget installeret trinregulering, hvilket gjorde den langt mere effektiv.

Køleanlægget startede hver gang, at porten var åben ind til frostlagret. Det var unødvendigt, hvorfor der blev installeret tidsstyring af køleanlægget, så det kunne tilpasses tidspunkterne for på- og aflæsning.

Der blev også installerede et styr- og skalerbaranlæg (IGSS/SRO) så fodercentral fremover har fuldt overblik over sit energiforbrug.

PROJEKTETS UDBYTTE I TAL:

 • Reduceret energiforbrug: 20-25 % pr./md.
 • Investering: 170.000 kr.
 • ROI: 12-18 md.

DÉT FIK HOLSTEBRO MINFODERCENTRAL:

 • Projektledelse fra start til slut
 • Grundig undersøgelse af proceslinje
 • Ny skræddersyet software i frostlagerets styresystem
 • Tidsstyring af køleanlæg
 • Styr- og skalerbart anlæg (IGSS/SRO)
 • Fuldt overblik over energiforbrug

Vil I også sænke jeres energiudgifter?

Ønsker I at energi- og procesoptimere jeres produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.  TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail