Hornsyld Købmandsgård

Udskiftning af biokedel og afsætning til fabrik

Hornsyld Købmandsgård

Hornsyld Købmandsgård 1200 496 EnergySolution A/S
Udskiftning af biokedel og afsætning til fabrik

Vi har haft et rigtig godt, givende og tillidsfuldt samarbejde med EnergySolution, der har styret projektet med sikker hånd og udvist et stort engagement.

– Jens Christian Jensen, Teknisk Chef ved Hornsyld Købmandsgård A/S

 

UDGANGSPUNKT:

Hornsyld Købmandsgård A/S består af tre selskaber: HK Agro, HK Trælast A/S og HK Olie A/S. Virksomheden ønskede at udskifte en eksisterende biokedel samt etablere en ny forsyning til sin proteinfabrik ’Triple A’.

UDFORDRING:

HK’s eksisterende biokedel havde en ringe virkningsgrad. Samtidig brugte personalet meget tid på at holde fyrboksen i kedlen ren. Den nye biokedel skulle desuden også forsyne ’Tripel A’, som inden optimeringsprojektet blevet opvarmet med træpiller.

I den eksisterende kedel blev der anvendt kornafrens, som er et affaldsprodukt fra HK’s foderblandingsfabrikker. Kornafrensen stillede imidlertid store krav til kedlen, hvilket skulle imødekommes.

PROJEKTET:

EnergySolution fungerede som projektleder hele vejen og sikrede dermed optimal implementering af den valgte tekniske løsning samt fuldt udbytte for kunden.

Den eksisterende kedel blev udskiftet med en større, hvor forbrændingsforholdene var væsentligt bedre. Samtidig blev der nedgravet 750 m fjernvarmerør til forsyning af ’Triple A’.

Den nye kedel udnyttede brændslet langt bedre end kunden havde forventet. Ligeledes var tidsforbruget til rensning af kedlen blevet meget mindre – og dét, selvom kedlen nu også forsyner ’Triple A’. Proteinfabrikken ’Triple A’ blev langt mere effektiv, hvilket gjorde det muligt for HK at starte sit produktionsanlæg langt hurtigere end før.

Energisparepotentialet for kedeludskiftningen blev baseret på målinger af både ny og gammel kedel. Foruden energisparepotentialet og projektledelse, har HK fået en lavere pris på varme.

DET FIK HORNSYLD KØBMANDSGÅRD:

 • Mindre behov for vedligeholdelse
 • Øget fuel-fleksibilitet
 • Projektledelse fra start til slut
 • Lavere pris på varme
 • Bedre brændselsudnyttelse
 • Reduceret tid brugt på rengøring

PROJEKTETS UDBYTTE I TAL:

 • Energibesparelse: 6,2 Gwh/år
 • Besparelse: 1,5 mio. kr/år
 • Forventet ROI: 2,5 år

OPLEVER I LIGNENDE PROBLEMSTILLINGER?

Ønsker I at energi- og procesoptimere jeres produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.

   TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail