Forside / Hvad er LCA og LCC?

Hvad er LCA og LCC?

HVAD ER LIVSCYKLUSVURDERING (LCA)?:

LCA er en beregning af et produkts CO2 aftryk. Når man får lavet en LCA får man undersøgt, hvordan et produkt påvirker miljøet fra det produceres til det nedbrydes igen: Hvordan belaster det f.eks. miljøet at købe kul i Polen og fragte det til Danmark? Hvor meget CO2 udledes der i selve produktionen af et produkt? Hvordan har de forskellige råmaterialer brugt til det endelige produkt påvirket miljøet? Hvor lang tid tager det at nedbryde produktet igen? Hvordan påvirker nedbrydningsprocessen miljøet?

HVAD ER LIVSCYKLUSOMKOSTNINGER (LCC)?:

LCC dækker over de såkaldte aktøromkostninger og eksternalitetsomkostninger. Aktøromkostninger er de reelle og potentielle omkostninger som virksomheder har i forbindelse med et produkts livscyklus. Aktører skal her forstås som f.eks. råmaterialeproducenter, udvikler, producenter, distributører, brugere, reparatører og bortskaffere. Derudover omhandler det også aktører, der har indirekte relations til livscyklus. Det kan f.eks. være den, som driver et rensningsanlæg, og som mod betaling modtager spildevand fra f.eks. en fødevareproducent.

Eksternalitetsomkostninger dækker over de tab eller omkostninger andre end virksomheden har. Det kan f.eks. være naboer til virksomheden, offentlige kasser (staten, kommunen eller regionen), alle enkeltpersoner, kommende generationer, etc.


Mød vores hold af  TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail