Forside / Industriel køling


Industriel køling

HVAD ER INDUSTRIEL KØLING?

Ofte har forskellige dele af et produktionsflow brug for at blive kølet ned. Enten under hele produktionen eller løbende. Industriel køling er betegnelsen for de køleanlæg, en virksomhed benytter sig af. Det kan være ét stort køleanlæg eller sektioneret køleanlæg. Lovgivningen på området er omfattende, og der skal tages højde for både EU-direktiver og danske regler, når køleanlæg anvendes.

DE RETTE KØLEANLÆG GIVER EN BEDRE DRIFTSØKONOMI

Mange industrivirksomheder benytter ofte kun ét stort køleanlæg i hele deres produktion. Det kan være en fordel i nogle produktioner. Der er imidlertid ofte mulighed for store besparelser ved sektioneret køl til mindre processer med forskellige temperaturkrav, da ét stort køleanlæg her bruger meget mere energi sammenlignet med sektioneret.

Hos EnergySolution har vi kompetencerne og erfaringen til at optimere og finde de bedste køleløsninger i diverse industrier. Vi har blandt andet optimeret produktionen for SKY-LIGHT, der er en af Danmarks førende producenter af plastfolier og emballager. Samtidig er vi opdateret på den aktuelle og omfattende lovgivning, der er gældende på området. Reglerne for brugen af køleanlæg er reguleret af både EU og dansk lovgivning. Det er vigtigt at overveje og undersøge den lovgivning, der er gældende i forhold til f.eks. brugen forskellige typer kølemiddel. Det kan vi rådgive om, så alle love overholdes.

UDBYTTE FOR KUNDEN: FÅ STABIL DRIFT OG OVERHOLD LOVGIVNINGEN

 • Opnå en stabil produktionsdrift med køleanlæg, der regulerer færre start og nedlukningsprocesser samt opretholder produktkvalitet og -værdi.
 • Få forbedret driftsøkonomien med fokus på varmeveksling og den rigtige delta-t til opgaven – den bedste udnyttelse af ressourcerne – hvormed den bedste køleløsning til den enkelte produktion kan findes.
 • Bliv sikker på, at I overholder den aktuelle lovgivning, og at jeres køleanlæg er kvalitetsvurderet.

VORES ERFARING: FÆLLESSTYRING AF KØLEANLÆG

Ved at finde det i en produktion, der skal køles, kan vi rådgive om, hvordan det skal køles. Her har vi stor erfaring med køleteknologier så som HFC-kølemiddel, naturlige kølemidler, frikøling og grundvandskøling. Generelt har vi stor erfaring med både maskinkøl og formkøl. Det giver os kompetencerne til at udarbejde fællesstyring af sektioneret køleanlæg og samtidig sørge for, at køleanlægget er kvalitetsvurderet og overholder gældende lovgivning.


Mød vores hold af  TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail