JAI-O A/S

Optimering af malerkabine og kombikabiner
Case JAI-O

JAI-O A/S

JAI-O A/S 2126 896 EnergySolution A/S
Optimering af malerkabine og kombikabiner

EnergySolution har været en god sparringspartner for JAI-O og har været en afgørende faktor i, at sikre en optimal energiløsning på vores nye anlæg.

– Henrik Givskov, Adm. Direktør ved JAI Overfladebehandling A/S

 

UDGANGSPUNKT:

JAI Overfladebehandling A/S (JAI-O) er landets førende inden for overfladebehandling af metaller og plast. I forbindelse med en ny fabriksdel og produktionsudvidelse, skulle der etableres en ny malerkabine samt to nye kombikabiner til sandblæsning og metallisering. JAI-O ønskede, at de nye kabiner var de mest energieffektive på markedet.

UDFORDRING:

I malerkabinen skulle der være 20ºC under maling og derefter 50ºC under tørring, mens der i kombikabinerne udførtes metallisering og sandblæsning med 20ºC varm indblæsningsluft. Arbejdstilsynet stiller krav til en høj lufthastighed i kabinerne, hvilket medførte, at JAI-O brugte meget energi på at ventilere kabinerne.

PROJEKTET:

Da EnergySolution kom ind i projektet, var JAI-O ved at undersøge et koncept, hvor kabinernes indblæsningsluft blev taget direkte fra det fri og opvarmet via en gasbrænder. Afkastluften, der suges ud af kabinerne, blev derefter ledt gennem filtre tilbage til det fri. Det blev muligt for EnergySolution at optimere konceptet yderligere, så 80% af ventilationsluften recirkuleres i de perioder, kombikabinerne bruges til sandblæsning.

Ved brug af vekslere til varmegenvinding overføres varmen i afkastluften til den kolde indblæsningsluft. Det resulterede i væsentligt reducerede driftsomkostninger, fordi JAI-O kunne nøjes med betydeligt mindre gas til opvarmning af indblæsningsluften.

Sammen med JAI-O gennemgik EnergySolution mulighederne for at få refunderet afgiften på energiforbruget til opvarmning af ventilationsluften.

DÉT FIK JAI-O:

 • Energieffektive produktionskabiner
 • Optimeret varmegenvindingssystem
 • Væsentligt reduceret driftsomkostninger
 • Mulighed for afgiftsrefusion
 • Sparring og rådgivning
 • Opnået mål om produktionsudvidelse

PROJEKTETS UDBYTTE I TAL:

 • Forventet besparelse på gasforbrug: > 500.000 kr./år
 • Merinvesteringens ROI: < 2 år

OPLEVER I LIGNENDE PROBLEMSTILLINGER?

Ønsker I at energi- og procesoptimere jeres produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.

   TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail