Vi kan godt lide, at EnergySolution baserer beregninger på grundige målinger. De hjælper os til at træffe de rigtige beslutninger og giver sikkerhed for, at vi opnår det, vi er sat i udsigt.
– Kjeld Jensen, Driftschef ved Karup Kartoffelmelfabrik Amba
UDGANGSPUNKT:
Karup Kartoffelmelfabrik forvandler hvert år flere ton gode jyske kartofler til hvidt kartoffelmel. Som led i at omdanne kartofler til mel udskilles protein fra kartoffelfrugtsaften. Karup Kartoffelmelfabrik ønskede at optimere denne proces.
UDFORDRING:
Når kartofler omdannes til mel, udskilles protein fra kartoffelfrugtsaften. Proteinet koagulerer, når saften opvarmes. Processen kræver, at frugtsaften opvarmes betragteligt, hvilket gøres med en blanding af varmegenvinding og damp. Men i løbet af nogle timers drift oplevede fabrikken, at materialet satte sig fast på de varmeoverførende dele, hvilket forringede varmegenvindingen og øgede gasforbruget.
PROJEKTET:
Sammen med EnergySolution undersøgte Karup Kartoffelmel, hvordan udfordringen kunne løses, hvad løsningen ville koste, og hvordan det ville påvirke gasforbruget.
Der blev installeret modtryksventiler på de fire proteinlinjer, hvilket sikrede, at kogepunktet og trykket blev øget i processen. På den måde opnåede man en bedre varmegenvinding samtidig med, man undgik luftlommer og fastbrændt materiale.
Det lykkedes Karup Kartoffelmelfabrik at reducere gasforbruget i processen med 22 procent.
DÉT FIK KARUP KARTOFFELMEL:
- Optimeret varmegenvinding
- En tank, der reducerede mængden af skum i frugtsaften
- Forbedret og effektiviseret drift
PROJEKTETS UDBYTTE I TAL:
- Gasforbrug reduceret med 22 procent
- Årlig besparelse på 2.766.000 kWh / 770.000 kr.
- Forventet ROI: < 14 mdr.
OPLEVER I LIGNENDE PROBLEMSTILLINGER?
Ønsker I at energi- og procesoptimere jeres produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.