Forside / Livscyklusanalyse (LCA)

Livscyklus for bæredygtig business

Både kunder, leverandører og medarbejdere spørger i stigende grad efter bæredygtige løsninger, hvor man har tænkt på tværs af hele værdikæden og på langs af produktets levetid.

Der er altså kommet nye konkurrenceparametre, så det ikke længere er nok, når et industriprodukt har den rigtige pris og virker efter hensigten. Fodaftrykket over produktets levetid – altså produktionen, brugen og bortskaffelsen – skal være så skånsomt som muligt for samfundet, miljøet og klimaet.

Og det kan vi hjælpe dig med, ved at lave det vi kalder en livscyklusvurdering eller en livscyklusanalyse.

Se en kort film om hvad en livscyklusvurdering (LCA) kan bruges til.

Livcyklusvurdering – det får du

Hos EnergySolution hjælper vi dig med at dokumentere den samlede CO2-udledning og miljøpåvirkning for dit produkt eller din serviceydelse på tværs af værdikæden og forsyningskæden. Og vi hjælper dig med at udvikle mere bæredygtige måder at producere, distribuere og bortskaffe på.

Det får du:

 • Afgrænsning af projektets omfang (værdikæde, forsyningskæde og/eller produktniveau)
 • Måling og analyse af det energi- og ressourceforbrug, din virksomhed har ansvar eller medansvar for
 • En samlet CO2-beregning
 • En handleplan med fokus på bæredygtige processer i produktionen, genbrug eller optimal bortskaffelse af produkterne og valg af nye og mere bæredygtige råvarer
 • Vi bistår med eventuelle certificeringer: ISO 14001 (miljøledelse), ISO 14008: (økonomisk vurdering af miljøpåvirkninger) og ISO 14044 (livscyklus)

God samvittighed – ansvarlig profil

Vores bæredygtige løsninger er designet til at betale sig hjem inden for få år. Samtidig er vores livscyklusvurdering og handleplan værdifuld bæredygtig branding.

Du kan markedsføre dine produkter med langt større troværdighed og stå stærkere i konkurrencen om fremtidens grønne forbrugere og B2B-kunder. Og du kan veksle risikoen for at rende ind i en shitstorm på sociale medier til chancen for at blive omtalt positivt af virksomhedens stigende antal ambassadører.

En sådan livscyklusvurdering giver dig ro i maven og en langt stærkere platform, du kan udvikle din virksomhed på og trække talent til.

Seniorrådgiver Michael H. Hansen forklarer:

”Du kan have et godt økologisk produkt i en bio-nedbrydelig emballage. Men hvis dine køle- og ventilationsanlæg kører på gamle udtjente pumper, bliver det svært for virksomheden at opretholde en bæredygtig profil. Det samme gælder, hvis du har energioptimeret din produktion, men stadig køber ind til den uden at tænke i bæredygtige materialer og transport. Vi hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger og gennemføre dem, så du kan have god samvittighed og en ansvarlig virksomhedsprofil.”

Kontakt os gerne for en uforpligtende dialog om de muligheder I har for at tænke i bæredygtig livscyklus.


Mød vores hold af  TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail