Forside / Rådgivning / Energiafgifter

Find rundt i afgiftsjunglen og spar penge

Det er de færreste virksomheder, som forstår alle kroge af elafgiftsloven eller gasafgiftsloven. Og jeres virksomhed kan ende med at få et rap over nallerne fra Skat, hvis der ikke er styr på energiafgifter og godtgørelse. Ifølge loven på området har jeres virksomhed ret til godtgørelse fem år tilbage. På samme måde kan Skat også opkræve afgifter med tilbagevirkende kraft, hvis afgifter og godtgørelse er indberettet forkert.

Så der er både mange penge at hente og store beløb at spare, hvis man kender reglerne. Vi er specialister i energiafgifter, og vi sørger for, I indberetter de korrekte oplysninger til Skat og får de refusioner, I er berettiget til.

Måling af energi:

Hvordan jeres virksomhed bruger energien, har afgørende betydning for, hvad I betaler i afgifter. I mange tilfælde skal man være i stand til at adskille energien, så det kan ses, hvad der for eksempel er rumvarme og procesenergi for at opnå godtgørelse. Her er målere et værktøj. Vi foretager energimålinger og hjælper med korrekt registrering.

Viden om energiafgifter og godtgørelse danner også grundlag for vores business cases – især hvis projektet drejer sig om anvendelse eller salg af overskudsvarme.

Det kan betale sig at udnytte overskudsvarme:

Selvom der kan være afgifter forbundet med at udnytte overskudsvarme, så kan det ofte betale sig at genanvende varmen andre steder i produktionen. Vi rådgiver og laver projekter, hvor overskudsvarme bliver solgt eller genanvendt internt i virksomheden. Her kan vi visualisere med beregninger, hvad det kommer til at betyde for virksomheden – også i forhold til afgifter.

Læs mere om energiafgifter hér.

Kontaktperson


Mød vores hold af  TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail