SKY-LIGHT A/S

Forbedret indeklima
Case SKY-LIGHT 2

SKY-LIGHT A/S

SKY-LIGHT A/S 501 350 EnergySolution A/S
Forbedret indeklima

Vi har været glade for samarbejdet og kan på det varmeste anbefale EnergySolution som samarbejdspartner i forbindelse med energi og indeklima projekter.

– Claus Skovbo, Supervisor Extrusion/Energy ved SKY-LIGHT A/S

 

Kunde

SKY-LIGHT er en mellemstor dansk virksomhed beliggende i Varde. Virksomheden er en af Danmarks førende producenter af plastfolier og emballager. Der er på adressen egen produktion af plastfolier via 4 ekstruderingslinjer samt termoform og stansning af plastmaterialer.

Projekt

Omfatter etablering af en energioptimal udbedring af problemstillinger vedrørende:

 • Forbedring af indeklimaet, problemstillinger med høje temperaturer.
 • Udbedre problemstillinger omkring statisk elektricitet samt heraf affødte produktionsfejl.

Udfordringer

Udfordringerne i forbindelse med projektet var, i samarbejde med kunden at få formuleret, setpunkter som vil være optimale for produktionen såvel som for personalet, da optimum temperaturen for disse to ikke helt harmonerede. Dette blev løst ved at sammenholde arbejdsmiljø krav med produktionskrav og låse indekonditionerne fast på et fælles overlap-punkt.

Løsning

Løsningsmodellen for virksomheden var en, for de enkelte produktionsområder, specifikt tilpasset indeklima løsning, hvor ventilation, indblæsningsform, luft-mængder og konditioner blev tilpasset de enkelte zoners specifikke krav. Dette blev gjort via en kombination af forskellige teknologier, hvor højtryksbefugtning direkte
i lokalet, blev kombineret med aktiv styring af luftmængder og temperaturer. Igennem en gennemtænkt setpunktoptimering og styringsstrategi kunne de forskellige teknologier med adiabatisk køling, aktiv køling samt ventilation, kombineres på en sådan måde, at indeklimaet blev optimeret efter kundens ønsker – samtidig med, at man opnåede en væsentlig reduktion af energiforbruget i produktionsområdet.

Resultat

Kunden har opnået et behageligt og stabilt indeklima for de ansatte, samt en reduktion i produktionsfejl i plastmaterialerne og har samtidig sparet på energien. Den komplette løsning, hvor de forskellige teknologier blev tænkt sammen i en helhed, affødte samtidig et ikke ubetydeligt energitilskud, som man ikke ville have kunne opnået, havde man kigget på de enkelte delelementer af løsningen, hver for sig.

Har I lignende problemstilling

Eller har I brug for generel rådgivning om energieffektivitet, er du mere end velkommen til at kontakte os for en skræddersyet løsning på jeres udfordring.

   TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail