SKY-LIGHT A/S

Optimering af ekstrudere
Case SKY-LIGHT

SKY-LIGHT A/S

SKY-LIGHT A/S 645 328 EnergySolution A/S
Optimering af ekstrudere

Det var spændende, teknisk lærerigt og økonomisk rigtigt for os at gennemføre en energivurdering af vores eksisterende drift i samarbejde med EnergySolution.

– Claus Skovbo, Supervisor Extrusion/Energy ved SKY-LIGHT A/S

 

UDGANGSPUNKT:

SKY-LIGHT er førende producent af plastfolier og emballager. Virksomheden producerer plastfolier via fire ekstruderingslinjer, termoform og stansning af plastmaterialer. SKY-LIGHT stod overfor en optimering af de ekstruderlinjer, der er virksomhedens primære proces.

UDFORDRING:

Ekstruderlinjerne er SKY-LIGHTs mest energiforbrugende proces. Derfor søgte de en energieffektivisering af dem. Derudover skulle et udtjent smeltefilter i én af produktionslinjerne
udskiftes.

For at sikre den bedste optimering på den lange bane, valgte SKY-LIGHT at gennemføre en energimåling i samarbejde med EnergySolution.

PROJEKTET:

Energimålingen viste, at SKY-LIGHT havde et unødvendigt højt energiforbrug på flere af ekstruderlinjernes processer: tryktabet over smeltefiltrene var for højt; reguleringen af varme- og kølezonerne var uhensigtsmæssig snæver, hvilket resulterede i kontinuerlige kortslutninger zonerne imellem; en del energi blev spildt pga. et unødvendigt brug af køl og varme; køleforbruget var meget stort, hvilket betød dårlig afkøling af den grundvandskreds, der kølede ekstruderen.

Et fysisk større filter blev installeret, hvilket sænkede tryktabet markant. En justering af setpunkterne for ekstruder køle- og varmezoner sikrede, at køl og varme ikke modvirkede hinanden. Dermed opnåede SKY-LIGHT et betydeligt lavere energiforbrug samt en mere fornuftig drift.

DÉT FIK SKY-LIGHT:

 • Udskiftning af mere rentabelt smeltefilter
 • Mindre hydraulisk tab over smeltefiltre
 • Bedre ROI sammenlignet med en standardløsning
 • Opretholdelse af produktkvaliteten
 • Optimeret drift af grundvandskredsen til køling
 • Reduceret køle- og varmebehov
 • En fremtidssikret energieffektivisering

PROJEKTETS UDBYTTE I TAL:

 • ROI på nyt smeltefilter: 7 år

OPLEVER I LIGNENDE PROBLEMSTILLINGER?

Ønsker I at energioptimere jeres produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.

   TelefonE-mail

  Besked er sendt!

  Vi vender retur til dig snarest muligt.

  Vil du høre mere?

  Vil du høre mere eller har du spørgsmål til os, så kontakter vi dig meget gerne på tlf. eller mail.   TelefonE-mail